Van POP tot Klassiek

Ca. 20 dames van het popkoor Madame Jeanette gingen begin 2012 een weekend de hei op en maakte tijdens een korte workshop kennis met 'de kunst van het luisteren'.

 

Het Kleine Holte Koor is nog best groot met ruim 30 zangers. Door de groep in tweeën te splitsen en met medewerking van de eigen dirigent Dineke de Roo kon de workshop van een dag met twee parallelgroepen worden uitgevoerd. 

Koor in vorm

Breng je koor in vorm door de leden vertrouwd te maken met 'de kunst van het luisteren'. Van een workshop tijdens een weekendje weg tot regelmatig alternatief voor het inzingen tijdens de repetitie.

As it is in Heaven

Geregeld komt bij deelnemers van workshops de vergelijking boven met de film 'As it is in heaven', van Kay Pollak. Misschien hebben ze dan vooral de eindscène in beeld, waarin het koor tijdens een concours haar dirigent mist en uiteindelijk vrijuit gaat zingen. Binnen 'no time' zingt de hele concertzaal mee. Goed, dát is een film, maar wat daar gebeurt kan je zelf in de workshop ervaren. Terloops leer je over controle loslaten, 'lelijkheid' toelaten, afstemmen op een groter geheel, zenden door te ontvangen en nog veel meer. Allemaal facetten van moeiteloos samen zingen.

Afstemmen