Perspectieven

'Gedwongen door de corona maatregelen ben ik overgestapt op online lessen bij Maarten Rienks. En dit bleek een prima oplossing! Uiteraard kun je niet alle klank elementen goed horen met een verbinding op afstand, maar Maarten voelt met zijn lange ervaring in de Lichtenberger Methode toch feilloos aan wat ik aan de andere kant aan het doen ben. Daarnaast stimuleert de afstand om goed naar jezelf te kijken en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit zorgde misschien zelfs voor extra verdieping in de theorie tijdens de les. Kortom online lessen zijn zeker een goed alternatief voor de reguliere lessen wanneer dit beter uitkomt!'
Debora Berghuijs, sopraan en zangdocent

Online

Stem

Online lessen zijn een goed alternatief voor reguliere lessen. In de praktijk is gebleken dat ook de Lichtenberger Methode zich leent voor lesgeven op afstand. Wat wel van belang is dat je een plek hebt waar je je vrij voelt om te zingen.

Ik maak gebruik van ZOOM, Microsoft TEAMS en Webex van Cisco. Voor Webex is niet nodig om zelf aparte software te installeren.

De online lessen duren 45 minuten.  

Theorie

Voor wie uitgebreider wil stil staan bij de theorie van de Lichtenberger Methode kan online theorielessen boeken, individueel of met een zelf samengestelde groep. Over de volgende onderwerpen verzorg ik online lessen:

Brillance - ordeningsparameter voor de stem. Begrip, ervaring en toepassing.

Vibrato - een miskende stemparameter. Inzicht in en werken met vibrato.

Lesgeven - pedagogische aspecten en het wezen van stimulaties/

Complexiteitstheorie - grondslagen. Doorgrond de methode door inzicht in de implicaties van de complexiteitstheorie (synergie).

Lesopties:

Losse maatwerklessen waarin de vragen die jij hebt vertrekpunt zijn voor de les.

Reeks van drie lessen waarin we een min of meer vast programma doorlopen. Bij deze reeks ontvang je een uitgebreide hand-out met materiaal dat in de lessen aan de orde komt.

De online lessen duren 45 minuten.